Menu

Onderdeel van Pixfactory

Apparatuur nieuws van april

Elke maand wordt door Natuurfotografie.nl apparatuur nieuws gepubliceerd. In het nieuws van afgelopen april worden Canon EOS 250D, de Sony RX0 Mark II, de Panasonic G90 en nieuwe objectieven van Samyang uitgelicht.
Het laatste apparatuurnieuws uit april.

 

Canon EOS 250D spiegelreflex

 

Canon presenteert een nieuwe instap spiegelreflexcamera. Fotograaf: Canon

Wie dacht dat Canon alleen maar aandacht heeft voor systeemcamera’s en geen nieuwe spiegelreflexcamera’s meer zou uitbrengen, had het verkeerd. De EOS 250D is het nieuwe instapmodel in Canons DSLR-familie. Hij is met name bedoeld voor de beginnende fotograaf. Daartoe bevat de EOS 250D een uitgebreide helpfunctie met veel hints en tips.

Hij is uitgerust met een 24 megapixel Dual Pixel CMOS APS-C-sensor en een DIGIC 8 beeldprocessor. Dankzij deze snelle processor kan de EOS 250D ook filmen in 4K resolutie, zij het met een 1,7x crop van de sensor. De Dual Pixel CMOS AF-technologie zorgt voor de autofocus in Live View. Bij gebruik van de optische zoeker heeft de EOS 250D een klassiek 9-punts autofocussysteem. De EOS 250D is verkrijgbaar in zwart, wit en zilver met een verkoopprijs van € 789,99.

 

Panasonic Lumix G90

Een nieuwe Micro Four Thirds camera van Panasonic. Fotograaf: Panasonic

Panasonic brengt niet alleen full-framecamera’s uit maar ook nieuwe Micro Four Thirds camera’s. De Lumix G90 lijkt een goede keuze voor wie foto en video wil combineren. Hij bevat een 20 megapixel Digital Live MOS-sensor zonder laagdoorlaatfilter. Het Dual I.S. (Image Stabilizer) systeem maakt tot 5-stops langzamere sluitertijden mogelijk en is door de beeldstabilisatie in de body te combineren met optische beeldstabilisatie in het objectief (alle details over beeldstabilisatie vind je in het pas verschenen Natuurfotografie Magazine editie 41).

De G90 kan filmen in 4K-resolutie tot 30p/25p met een 1,25x crop; in Full HD resolutie haalt hij 120 frames per seconde, voor een 4x slow motion effect. De G90 gaat € 999,- kosten.

 

Samyang objectieven voor Nikon Z

Samyang MF-14 f2.8 Fotograaf: Samyang

De Koreaanse lenzenbouwer Samyang gaat twee van zijn objectieven uitbrengen met Nikon Z lensvatting. Dat worden meteen de eerste Nikon Z objectieven van andere merken dan Nikon zelf. Het zijn beide objectieven met manuele scherpstelling.

Voor natuurfotografie lijkt vooral de Samyang MF 14mm F2.8 Z interessant. Dit ultra-groothoekobjectief moet volgens Samyang een uitstekende scherpte over het gehele beeldvlak bieden, ook op diafragma f/2.8. De grote beeldhoek van 115,7° graden is geschikt voor landschaps- en astrofotografie. De Samyang MF 85mm F1.4 Z is bedoeld als portretlens. Het grote, cirkelvormige diafragma met 8 bladen moet zorgen voor een fraaie onscherpte op de achtergrond. De prijs en beschikbaarheid van deze objectieven wordt later bekend gemaakt.

 

Sony RX0 Mark II

Sony RX0 II compact. Fotograaf: Sony

 

Anderhalf jaar geleden bracht Sony de RX0 uit, een robuuste camera met een relatief grote beeldsensor in 1 inch formaat. De RX0 werd lauw ontvangen, vooral omdat de videoresolutie beperkt was tot Full HD en omdat er geen beeldstabilisatie op zat. Die euvels heeft Sony verholpen in de RX0 Mark II. De RX0 II kan filmen in 4K/30p resolutie en gebruikt daarbij elektronische beeldstabilisatie. Als bonus kan het scherm van de RX0 II tot 180 graden omhoog en tot 90 graden naar beneden gekanteld worden. Daardoor is de RX0 II geschikt om vlogs vast te leggen en selfies te maken. De RX0 II-set met de VCT-SGR1-vlogkit (inclusief handgreep en microfoonbeugel) gaat € 800,- kosten.

Nu met 4K video ook geschikt voor vloggers. Fotograaf: Sony

 

Eén reactie

 1. Ik dacht het is een leuk dingetje erbij…
  Maar toen kwam ik er achter dat er nog een nul achter die 80 euro moet komen.
  Dus 800euro inplaats van 80 is nog best een verschil.
  Misschien even aanpassen.
  vriendelijke groet!!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Geef een reactie

Eén reactie

 1. Ik dacht het is een leuk dingetje erbij…
  Maar toen kwam ik er achter dat er nog een nul achter die 80 euro moet komen.
  Dus 800euro inplaats van 80 is nog best een verschil.
  Misschien even aanpassen.
  vriendelijke groet!!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze artikelen vind je vast ook interessant: