Menu

Onderdeel van Pixfactory

Apparatuurnieuws december

Elke maand wordt door Natuurfotografie.nl cameranieuws gepubliceerd. In het nieuws van december bekijken we objectieven van SIGMA en Tamron en filternieuws van NiSi en PolarPro.
Met de 17-70mm f2.8 presenteert Tamron een lens in een populair bereik. Fotograaf: Tamron

SIGMA

SIGMAbrengt een nieuwe reeks compacte full-frame objectieven met vaste brandpuntsafstand uit. Deze I-serie wordt verkrijgbaar met Sony’s E-lensvatting en met de L-mount die Panasonic, Leica en Sigma gebruiken. Er zijn al drie objectieven aangekondigd. De 24 mm F3.5 DG DN, 35 mm F2 DG DN en 65 mm F2 DG DN. De richtprijzen worden 639 euro (24mm), 719 euro (35mm) en 799 euro (65mm).

De 24 mm F3.5 DG DN is een groothoeklens met een minimale scherpstelafstand van 11 cm. Fotograaf: Sigma

 

De 35 mm F2 DG DN is een standaardobjectief met een minimale focusafstand van 27 cm. Fotograaf: Sigma

 

De 65 mm F2 DG DN is een korte telelens die kan scherpstellen tot op 55 cm. Fotograaf: Sigma

 

Tamron

Na een hele reeks objectieven voor full-framecamera’s met Sony E-mount brengt Tamron nu ook een zoomobjectief voor Sony-camera’s met APS-C sensor uit.

Tamron’s nieuwe zoomobjectief voor Sony-camera’s met APS-C sensor. Fotograaf: Tamron

De 17-70mm F/2.8 Di III-A VC RXD heeft een zoombereik dat overeenkomt met 25,5 tot 105mm in full-frame, bij een constant maximaal diafragma van F2.8. Het bevat Tamrons eigen beeldstabilisatie (VC) en kan scherpstellen tot op 19 cm (in groothoek) of tot 39 cm (ingezoomd tot 70mm). Het komt in januari op de markt en gaat 849,99 euro kosten.

NiSi

Het NiSi S6 filterhoudersysteem is bedoeld voor ultragroothoekobjectieven. Het bestaat uit een adapter die verkrijgbaar is in 10 verschillende versies – elk aangepast voor een specifiek objectief zoals de Nikon 14-24mm f/2.8, Canon TS-E 17mm f/4 of SIGMA 14-24mm f/2.8.

NiSi presenteert een filterhouder voor extreme groothoekobjectieven. Fotograaf: Nisi

De S6 laat toe om twee 150mm brede filters (2mm dik) te gebruiken, samen met het geïntegreerde roterend circulair pola-filter. In de ultragroothoekstand veroorzaakt de houder geen vignettering in de opname.

PolarPro

De Peter McKinnon filters van PolarPro kregen een update. De variabele grijsfilters zijn verkrijgbaar in twee sterktes: een die 2 tot 5 stops filtert, en een die 6 tot 9 stops filters.

De variabele grijsfilters van PolarPro hebben een update gekregen. Fotograaf: PolarPro

Nieuw in Edition II is de haptische feedback: bij het draaien aan het filter om het aantal f/stops aan te passen, is een klik voelbaar. De filters zijn verkrijgbaar in de filtermaten 67, 77 en 82mm en zijn gemaakt van Cinema Series glas met meerdere coatings om kruispolarisatie te voorkomen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Geef een reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze artikelen vind je vast ook interessant: