Menu

Onderdeel van Pixfactory

Expositie Swim, Fish, Swim

Zwemmende zalmen
De zalm is één van de soorten die weer via grote rivieren zoals Rijn en Maas kunnen gaan trekken doordat regelmatig de Haringvlietsluizen op een kier gezet gaan worden. Fotograaf: Gilbert van Ryckevorsel

Wist je dat sinds de aanleg en het sluiten van de Haringvlietsluizen in 1971 vissen zoals elften, palingen, steuren en zalmen niet meer kunnen trekken tussen de Noordzee en hun geboortegronden hoog in de Zwitserse Alpen? Maar hier gaat verandering in komen. Vanaf eind 2018 gaan met regelmaat de sluizen op een kier gezet worden. Het haringvliet wordt weer een internationaal kruispunt voor vissen vogels en mensen.

Wil je méér te weten komen over hoe waterveiligheid en herstel van natuur hand in hand gaan en hoe de kwaliteit van het leven van mens en dier samenhangt? Van 17 maart tot en met 28 oktober kun je in het Natuurhistorisch Museum Rotterdam de expositie Swim, Fish, Swim gaan bekijken. De expositie wordt ondersteund door een racespel over migratieroutes van een aantal soorten vissen.

Geef een reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Wellicht ook interessant voor u