Menu

Onderdeel van Pixfactory

Fotografeer eens een wilde eend

Wilde eend woerd
Van de wilde eend heeft de woerd een prachtig gekleurd verenpakket. Om ‘m te fotograferen hoef je nooit ver weg. Nabij elke sloot, plas of vijver leeft wel een paartje. Fotograaf: Kevin van den Hoven

De wilde eend in Nederland vliegt vaak onopgemerkt aan het fotograferend oog voorbij. Een gemiste kans, als je het mij vraagt. Deze vogel kan een mooie aanvulling op je persoonlijke portfolio betekenen. Bij het fotograferen in waterrijk gebied kijk ik altijd of ik er een kan spotten. De kleurrijke watervogel hoort écht bij ons Hollandse landschap. Dobberend voor een bruine rietkraag geeft de wilde eend een natuurlijke toevoeging aan een mooie landschapsfoto.

Tips

  1. Voor het fotograferen van de wilde eend hoef je niet ver de deur uit. Nabij elke sloot, plas of vijver leeft wel een paartje wilde eenden die zich goed laat benaderen.
  2. Hoe beter de lichtomstandigheden, hoe beter de kleuren zich onthullen. De kop en de vleugelspiegel lichten haast op bij een fijn straaltje zonlicht.
  3. Gebruik géén brood als je eenden naar je toe wilt lokken voor het maken van een foto. Maak liever gebruik van speciale drijfkorrels voor watervogels, verkrijgbaar bij de grotere dierenspeciaalzaak.
  4. De woerd is prachtig maar vergeet ook de vrouw niet. Haar perfecte schutkleur is ook zeker een plaatje waard!
  5. Het jaar 2020 is uitgeroepen tot het jaar van de wilde eend.

Heb ook oog voor de grijze huismus

In dit artikel gaat het over de kleurenpracht van een wilde eend. Maar wat te denken van een ‘gewone’ huismus, kauw of spreeuw? Wie de alledaagse soorten waardeert ziet vaak extra kansen om een geslaagde foto te schieten. Een op het oog sombere vogel met soms weinig kleur gaat letterlijk tot de verbeelding spreken wanneer zij in de spotlicht komen van het juiste licht. Aan ons natuurfotografen om ook deze vogels een podium te geven.

Meer weten over vogelfotografie?

Als je meer wilt weten over vogelfotografie, lees dan ook eens de tutorials vogelfotografie:

 

Geef een reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Wellicht ook interessant voor u