Menu

Onderdeel van Pixfactory

Fotografeer eens in een stadspark

High key opname van een kramsvogel. Fotograaf: Wendy de Waal

Een prachtig paarse heide bij zonsopkomst, de perfecte plaat van 2 spelende vosjes of een boomkikker op een braam. Zie je ook altijd van die mooie foto’s voorbijkomen, maar woon je niet in de buurt van bos, strand of duin? Niet getreurd. Pak je camera en ga naar het dichtstbijzijnde (stads)park! Parken zijn bij uitstek geschikt voor vrijwel alle takken van natuurfotografie. Het zijn groene oases waar altijd wel iets moois te zien is.

Macrofotografie

Macrofotografen kunnen in (stads)parken hun hart ophalen. Een keur aan insecten komt zomaar voorbij als je even de tijd neemt om stil te gaan zitten. Ook zijn er altijd wel mooie bloemen te vinden. Of waag je eens aan wat abstractere beelden door in te zoomen op het patroon van een bladnerf of boombast.

Deze foto is gemaakt met een Helios objectief, die een apart bokeh geeft. Fotograaf: Wendy de Waal

Landschapsfotografie

Landschapsfanaten hebben het misschien iets moeilijker, maar vaak zijn er wel leidende lijnen te vinden om je foto interessanter te maken. Een mooie rechte laan met bomen ernaast of juist een kronkelpad dat eindigt bij een bruggetje bijvoorbeeld.

Vogelfotografie

Ook vogelfotografen hoeven zich niet te vervelen. De vogels die in de stadsparken leven, zijn namelijk een stuk minder schuw dan elders. Dat biedt kansen, zonder dat je bijvoorbeeld een 400mm met converter nodig hebt. Ga eens voor een detail foto van het verenkleed of een zwemvlies. Of ga oefenen met speciale technieken, zodat je de volgende keer de perfecte foto maakt. Denk hierbij aan high- en low key of het fotograferen van vogels in vlucht.

Veel parken hebben een waterpartij waar bijvoorbeeld kikkers leven. Fotograaf: Wendy de Waal

En verder

Misschien heb je een vintage-objectief of een lensbaby. Hiermee kun je je ook uitleven in een park. En last but not least, is er in de meeste parken wel een vijver of andere waterpartij te vinden. Hier heb je kans op libellen, kikkers, watervogels en misschien zelfs wel een vrij gelaten schildpad. Dus: bombardeer het park tot jouw local patch en laat je verrassen door de stadsnatuur!

Er zijn veel verschillende insecten te vinden in parken. Fotograaf: Wendy de Waal

Geef een reactie

2 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Wellicht ook interessant voor u