Menu

Onderdeel van Pixfactory

Fotowedstrijd Zomerlicht

Zonder licht geen fotografie, maar licht heb je in allerlei soorten; tegenlicht, strijklicht, avondlicht, dwaallicht en zelfs Zeeuws licht! De komende maanden kunnen we hopelijk ook weer genieten van echt zomerlicht, licht waarvan je de warmte bijna kunt voelen. Het licht van echte zomerfoto's!
zomerlicht

Prijzenpakket

Voor deze wedstrijd hebben we weer een drietal mooie prijzen voor de beste inzendingen. Alle prijzen zijn ook nu beschikbaar gesteld door Transcontinenta en bestaan uit licenties voor de professionele DXO software.

DXO is al jaren bekend door hun zeer geavanceerde testen van camera’s en objectieven. Deze kennis passen ze ook toe in de bewerking van RAW files in de DXO OpticsPro 10 software. Zo wordt er per camera-objectief combinatie een reeks automatische correcties en beeldverbeteringen uitgevoerd aan de hand van de specifieke eigenschappen van beiden.

DXO clearview

De OpticsPro software staat ook zeer goed bekend vanwege de superieure ruisonderdrukking en de unieke Clear View beeldcorrectie. De DXO FilmPack 5 software kan stand-alone en als plug-in gebruikt worden en geeft zeer realistische nabootsingen van talloze analoge filmtypes. De DXO ViewPoint 2 software tenslotte biedt zeer effectieve en snel toe te passen perspectiefcorrecties die verder gaan dan die van Adobe.
De DXO OpticsPro 10 software geeft amateurs, prosumers en professionals een flinke tijdswinst op de totale workflow.

Eerste prijs

De hoofdprijs t.w.v. € 199,00 is een volledige licentie DXO OpticsPro 10 Elite professionele RAW bewerkingssoftware.

DXO Optics pro 10
Optimaliseer RAW en JPG bestanden met de snelle, intuïtieve en krachtige bewerkingsmogelijkheden van DXO OpticsPro.
Gebruik de zeer geavanceerde DXO Prime ruisonderdrukking, versterk kleuren, maak gebruik van de DXO dedicated optische correcties voor een objectief-camera combinatie en versterk de details in de opnamen. DXO OpticsPro put uit de database van DXO analyses van duizenden camera-objectief combinaties, om zo tot de meest perfecte automatische correctie van uw foto’s te komen. Hierbij wordt rekening gehouden met de aanscherping van de camera, detailweergave, ruisonderdrukking en de scherpte, vertekening, lichtafval, abberatie enz. van het objectief. Daarnaast voert de OpticsPro 10 software nog een Smart Lightning correctie uit om hoge lichten en schaduwen beter in balans te brengen. Tot slot is er de unieke ClearView optie die heiigheid kan verminderen en verborgen details in o.a. landschappen tevoorschijn kan halen.

Tweede prijs

Volledige licentie t.w.v. € 129,00 DXO FilmPack 5 Elite professionele analoge filmsimulatie software.

DX) filmpack 5 elite
Herontdek de magie van film! Geef je opnamen meer impact en een bijzonder karakter met de authentieke look en ruis van 80 legendarische kleuren- en zwart-wit films. Met slechts enkele klikken creëer je een unieke sfeer door toevoeging van diverse designer renderings en originele effecten zoals: kleurfilters, toonvariaties en creatieve vignetering. De licentie geeft het recht om de software op drie computers te installeren.

Bijzondere kenmerken:

 • Authentieke filmlook van 80 films
 • 40 designer presets
 • Activering mogelijk op 3 computers
 • Zelfs custom presets maken
 • Ondersteuning RAW formaat
 • Batchverwerking
 • Geavanceerde controle over kleuren en zwart-wit tinten

Derde prijs

Volledige licentie t.w.v. € 79,00 DXO ViewPoint 2 professionele perspectiefcorrectie software.

DxO-ViewPoint
Verander je perspectief met DXO ViewPoint! Met de zeer geavanceerde DXO ViewPoint 2 software plaats je ankerpunten in je opname, om vervolgens met 1 klik het perspectief te corrigeren van zelfs de meest lastige “vervormde” gebouwen, landschappen of schilderijen. Hierbij kan gekozen worden uit 3 type ankerpunten en een perfect gecorrigeerde opname of een meer natuurlijke weergave. Dankzij de DXO unieke deformatie correctie is het zelfs mogelijk om door ultra groothoek vertekende personen, gezichten of voorwerpen aan de rand van het beeld te corrigeren. Door de zeer visuele bediening en instellingen is DXO ViewPoint 2 zeer snel onder de knie te krijgen.

Hoe doe je mee?

Stuur je beste foto’s van het zomerlicht naar ons op en maak kans op een van deze mooie prijzen! Alle inzendingen zullen worden beoordeeld door een deskundige jury en de uitslag zal begin september hier op de website bekend worden gemaakt. Lees voor je je foto’s (één voor één) uploadt wel even de volgende regeltjes door:

 • Iedereen mag maximaal twee foto’s insturen
 • Insturen doe je met behulp van het formulier hieronder
 • Alleen jpg’s in sRGB
 • Foto’s mogen niet groter zijn dan 1024 px breed
 • Bestanden mogen niet groter zijn dan 500 Kb
 • Geen kaders om de foto’s
 • Geen grote watermerken of copyrights, maar je mag wel je naam klein onderin zetten zoals elders op deze site
 • Insturen kan tot en met zondag 28 augustus 2016
 • Door je foto in te sturen geef je Natuurfotografie.nl toestemming om de foto te publiceren op deze site, in onze nieuwsbrief en de bijbehorende social media

 

Deze fotowedstrijd is afgelopen, de winnaars vind je hier. Een nieuwe wedstrijd zal binnenkort aangekondigd worden.

 

 

2 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Geef een reactie

2 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze artikelen vind je vast ook interessant: