Menu

Onderdeel van Pixfactory

Geen sneeuw, toch een winters tintje

Berkenboom. Fotograaf: Karen Hovenkamp

Geen sneeuw maar toch een winters tintje. Op een paar vlokjes natte sneeuw na, heeft deze winter nog geen sneeuw gebracht. Wie toch behoefte heeft aan een winters tintje in de foto, moet op een heldere dag eens op zoek gaan naar berkenbomen. De witte stammen van deze boom geven van zichzelf al een winterse sfeer. En in contrast met de helderblauwe lucht, levert het helemaal mooie winters ogende plaatjes op. De stammen steken namelijk prachtig af tegen die mooie blauwe lucht.

Er zijn meerdere opties om op deze manier een mooie foto te maken. Zoom eens in op de kruinen van de bomen, zodat de lucht extra goed in beeld komt. Maar ook een plaatje waarbij de stam meer in beeld is met het blauw op de achtergrond, zorgt voor fraaie plaatjes. De structuur van de witte bast komt zo extra goed tot zijn recht en steekt extra mooi af tegen het blauw in de lucht.

Kijk goed waar je gaat staan om de foto te schieten. Neem je de zon in de rug of fotografeer je tegen de zon in? En let ook eens goed op wat de zon doet met de takken van de berkenboom en de lucht. Als de zon op een bepaald punt staat, kan er een mooie gouden gloed over de boom komen te liggen. Die gloed zorgt voor een extra winters plaatje.

Draai bij het fotograferen van de berkenboom tegen de blauwe lucht je camera eens en fotografeer de boom van top tot teen, dus verticaal in plaats van horizontaal. Dan komt de hele boom goed tot zijn recht. De bomen zijn ook geliefd bij veel (kleine) vogels. Een roodborstje of pimpelmees kunnen zo de foto helemaal afmaken. En mocht het toch nog gaan sneeuwen, dan is een wit besneeuwde berkenboom tegen een blauwe lucht de kers op de taart.

Geef een reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Wellicht ook interessant voor u