Menu

Onderdeel van Pixfactory

Laatste weekend om mee te doen aan de Groene Camera

Groene Camera 2019
Een prachtig staaltje kijken van de fotograaf! De meerkoet, een oer-Hollandse vogel die je overal kunt aantreffen, zowel in de natuur en de stad. Juist dit maakt het moeilijk om daar als fotograaf een eigen draai aan te geven. Fotograaf: Luc Hoogenstein

Maandag sluit de inzendtermijn van de Groene Camera 2020. De Groene Camera is dé fotowedstrijd voor natuurfotografen uit Nederland en België. Elke natuurfotograaf van beginner tot gevorderd kan meedoen, maar dan moet je natuurlijk wel op tijd je foto’s inzenden!

De Groene Camera staat open voor deelname van elke foto die in Nederland en/of België is gemaakt. Foto’s uit andere landen zijn uitgesloten van inzending. Op deze manier creëren we een min of meer gelijk speelveld voor elke deelnemer.

De Groene Camera gaat niet aan de haal met de ingezonden beelden door allerlei commerciële producten te maken van de ingezonden foto’s. Wij respecteren het auteursrecht en zullen foto’s eventueel en uitsluitend binnen de context van de fotowedstrijd publiceren of laten publiceren.

De winnaars ontvangen naast de titel een prijs waar je echt iets aan hebt: € 1.000,- aan contanten te besteden bij de prijssponsor CameraNU.nl. Voor elke categorie winnaar is er een prijs van € 500,- vrij te besteden bij CameraNU.nl.

De wedstrijd telt drie onderdelen: Natuurfotograaf van het jaar, Natuurfoto van het jaar en Natuurfotografietalent van het jaar.

Natuurfotograaf van het jaar 2020

Om in aanmerking te komen voor de titel Natuurfotograaf van het jaar stuur je een serie in, bestaande uit minimaal zeven en maximaal negen beelden. Onder een serie verstaan wij: een reeks foto’s rond een thema die samenhang vertonen en samen een beeldverhaal vormen.

Natuurfoto van het jaar 2020

Het onderdeel Natuurfoto van het jaar valt uiteen in acht verschillende categorieën. Om in aanmerking te komen voor de titel natuurfoto van het jaar stuur je maximaal 15 foto’s in binnen een of meerdere van de in totaal acht categorieën.

Natuurfotografietalent van het jaar 2020

Jongeren onder de 18 jaar kunnen meedingen naar de prijs: Natuurfotografietalent van het jaar.

Per onderdeel en categorie is er een winnaar, een ‘runner-up’ en vijf eervolle vermeldingen. Alle winnaars, runners-up en eervolle vermeldingen worden aangeduid als finalisten.

De prijsuitreiking vindt plaats tijdens PiXperience: het grootste event voor natuurfotografen. PiXperience vindt plaats op 28 maart 2020 in Congrescentrum Hart van Holland.


Je kan nog tot en met 24 februari 2020 jouw foto’s insturen voor de Groene Camera 2020. Hiermee maak je kans op de titel “Natuurfotograaf van het jaar 2020”; “Natuurfoto van het jaar 2020” of “Natuurfotografietalent van het jaar 2020”. Kijk voor alle informatie op www.groenecamera.nl

Geef een reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Wellicht ook interessant voor u