Menu

Onderdeel van Pixfactory

Natuurfotografie kalender juli 2021

De natuurfotografie kalender juli 2021. Ook voor deze maand hebben we weer een natuurfotografie kalender samengesteld vol met ideeën. Wil je graag weten wat je deze maand kunt fotograferen op het gebied van flora en fauna? In de kalender vind je allerlei onderwerpen, inspiratie en links naar interessante artikelen over bepaalde soorten of de manier waarop je deze het beste kunt fotograferen.
Natuurfotografie kalender
De prachtige weidebeekjuffers zijn deze maand weer volop te fotograferen. Fotograaf: Yvon van der Laan

Evenals vorige maand hebben we ook nu weer een verzameling met onderwerpen voor zowel de macro-, landschaps-, wildlife- als vogelfotograaf. Ben je benieuwd wat er voor jou te fotograferen valt, kijk dan snel in de natuurfotografie kalender juli 2021.

Vorige maand

Warm, koud, regen en zonneschijn. In de maand juni hebben we dit allemaal voorbij zien komen. We hebben mooie warme dagen meegemaakt waardoor diverse planten, insecten zoals libellen en vlinders een ware boost hebben gekregen. De meikever was deze maand alom aanwezig en de verschillende onweersbuien leverden mooie fotografiemomenten op (wel voorzichtig zijn natuurlijk). Hiernaast hebben we alweer zeevonk en lichtende nachtwolken mogen aanschouwen.

Reeënbronst
In juli/augustus is het weer tijd voor de reeënbronst. Fotograaf: Yvon van der Laan

Deze maand

Het is zomer en we hebben inmiddels de langste dag van het jaar al weer achter de rug. Wat de zomer ons gaat brengen, blijft natuurlijk onzeker. De voorspellingen zijn kans op warme dagen afgewisseld met koelere periodes met buien. Koelt het in de nacht af, dan is er kans op mooie zonsopgangen met ochtendmist. Je moet er in deze periode wel even vroeg voor opstaan, maar dan heb je ook wat. Ook is het nu het seizoen voor lichtende nachtwolken.

De natuurfotografie kalender voor juli

  • Insecten

Deze maand zie je nog volop rupsen van de voorjaarsvlinders. Verder zullen weer verschillende vlindersoorten, na de junidip, rondfladderen zoals: het heideblauwtje, de dagpauwoog, de parelmoervlinder, de sint jansvlinder en verschillende andere nachtvlinders. Je ziet vuurvliegjes, eendagsvliegen, sprinkhanen, wantsen, schorpioenvliegen en verschillende spinnensoorten zoals de wespspin. Libellensoorten die je deze maand kunt fotograferen zijn o.a.: de prachtige weidebeekjuffers, viervlekken, vuurlibellen, watersnuffels, heidelibellen, lantaarntjes en oeverlibellen.

  • Zoogdieren

Ook in de maand juli zijn er nog volop jongen dieren te fotograferen. In de natuurgebieden tref je nog steeds lammetjes, kalfjes en veulentjes aan. Ook zie je nog veel jonge reeën, herten, dassen en vossen. Verder start in de periode juli/augustus de reeënbronst.

  • Amfibieën en reptielen

Boomkikkers zijn al zonnende te fotograferen in met name bramenstruiken en ook de jonge exemplaren laten zich deze maand zien. Verder zie je andere kikkersoorten en padden.

  • Vogels

Verschillende vogels zijn druk bezig met het voeren van hun kroost. Je ziet verschillende weidevogels, watervogels, uilensoorten zoals de kerkuil, steenuil en bosuil. Anders soorten zijn: tapuiten, ooievaars, zwaluwen, blauwe reigers, zilverreigers, lepelaars, diverse meeuwensoorten, ijsvogels en sternen. Ook in de tuin zijn volop vogels. Je ziet daar onder andere merels, mezen, vinken, roodborstjes en kwikstaartjes.

 

  • Bomen, planten, bloemen

In de maand juli zijn er verschillende planten te fotograferen waaronder klaprozen, korenbloemen, margrieten, kamille, klokjesgentiaan, veenpluis, bloeiende grassen, waterlelie en gele plomp.

Verder

In de maand juli heb je kans op onweersbuien, lichtende nachtwolken en zeevonk. Andere mooie onderwerpen zijn de Melkweg en graanvelden.

Lijkt het je leuk om deel te nemen aan een workshop? Natuurfotografie.nl organiseert weer verschillende workshops. Wil je weten of er iets voor jou bijzit, kijk dan even op de website: Natuurfotoworkshops.nl.

Tot slot

Pas de komende periode goed op voor teken en de eikenprocessierups.

Heel veel fotografie plezier deze maand en voor diegenen die op vakantie gaan: een hele prettige vakantie!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Geef een reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze artikelen vind je vast ook interessant: