Menu

Onderdeel van Pixfactory

Natuurfotografie kalender voor april

'April doet wat ie wil' geldt zeker voor deze maand. Want de natuur ontwikkelt zich lekker door, terwijl wij mensen grote delen van onze tijd binnen moeten blijven. Al het groen ontploft en daarom zijn er gelukkig nog genoeg plekjes waar we ongestoord onze passie kunnen beoefenen, al is het maar op balkon, in de tuin of in het natuurgebiedje om de hoek.
Tulpenveld in de mist
Tulpenvelden zijn leuk om te fotograferen. Uitdaging is een bijzonder veld met bijzondere omstandigheden te vinden. Fotograaf: Jody Zweserijn

Vorige maand

Maart is een rare maand geworden. Halverwege worden serieuze bewegingsbeperkende maatregelen rond de coronacrisis afgekondigd. Vanaf dat moment kan je als natuurfotograaf niet meer naar buiten zonder goed na te denken waar je naar toe gaat en hoeveel mensen hetzelfde gaan doen. In de derde week van maart ontstaat dan ook nog eens fantastisch mooi weer met volle dagen zon en in de nacht vorst. Ben jij binnen gebleven? Ik niet. Met inachtneming van de regels die op dat moment golden, uiteraard.

Deze maand

Hopelijk krijgen we het coronavirus snel in de tang en kunnen we binnenkort weer zonder al te veel beperkingen naar buiten. Het is één van de mooiste periodes van het jaar dus zit waarschijnlijk iedereen te popelen. Een groot voordeel voor de natuurfotograaf is dat de mooiste fotografiemomenten vaak vroeg in de ochtend en later op de dag zijn. De meeste mensen liggen dan nog op bed of trekken huiswaarts om te eten en aan de avond te beginnen. Mocht het je niet lukken naar buiten te gaan, dan hebben wij hieronder vele links die leiden naar een heleboel achtergrondinformatie om te lezen.

De natuurfotografie kalender voor april

  • Insecten

Uitsluipende libellen en juffers, citroenvlinder, klein geaderd witje, oranjetipje, icarusblauwtje.

  • Reptielen en amfibieën

Zonnende adders en zandhagedissen, padden zoals de knoflookpad, kikkers en kikkerdril dat zich aan het ontwikkelen is.

  • Vogels

Af- en aanvliegende oudervogels op zoek naar voedsel voor hun jongen en/of hun jongen voeren, vogels in bloemenvelden en weidevogels.

  • Bomen, bloemen en planten

Juist ontluikend frisgroen blad, wilgenkatjes, purpersteeltje, slanke sleutelbloem, bosanemoon, boshyacint, dotterbloem, pinksterbloem, kievitsbloem, bloesems van fruitbomen, in bloei staande fruitboomgaarden, tulpen en tulpenvelden.

  • Zoogdieren

Al het jonge grut zoals zwijntjes, lammetjes, veulens, kalfjes, enzovoort.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Geef een reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze artikelen vind je vast ook interessant: