Menu

Onderdeel van Pixfactory

Natuurfotografie kalender voor december

Stond jij met je camera in de aanslag na de nachten vorst van afgelopen maand? We proberen je met deze kalender te helpen je voor te bereiden op alle omstandigheden die zich deze maand voordoen of kunnen voordoen. Veel fotografieplezier!
Wat zou het toch geweldig zijn als er binnenkort een pak sneeuw valt. Hoge Venen, december 2017. Fotograaf: Jody Zweserijn

Vorige maand

November heeft ons getrakteerd op een aantal nachten vorst. Heb je nog kunnen fotograferen tijdens deze koude ochtenden? Alles zag wit van de rijp, wat was het genieten! In de Hoge Venen in België is de eerste sneeuw al weer gevallen. Hopelijk leiden al deze speldenprikjes naar een lekkere winterse winter. Met sneeuw, nachtvorst, ijs, rijp en alles wat erbij hoort. Dat is voor de natuurfotograaf leuker dan dat het warm water regent. Toch?

Deze maand

Als Koning Winter zich de komende maand niet laat zien dan is dat spijtig. Maar niet getreurd, ook zonder winterse perikelen blijven nog voldoende andere onderwerpen te fotograferen over. Kijk hieronder maar eens.
Alvast fijne feestdagen toegewenst!

De natuurfotografie kalender voor december

  • Insecten

Springstaartje, winterjuffer, bevroren spinnenweb, wintermug.

  • Vogels

Pestvogel, velduil, roerdomp, ijsvogel, wilde zwaan, blauwe kiekendief, ransuil, appelvink, putter, roodborstje, klapekster.

  • Paddenstoelen en mossen

Korstmossen, ruig haarmos, rode kelkzwam, rood bekermos, geweizwammetje, gele trilzwam, mosklokje, oorzwammetje.

  • Bomen, planten, bloemen

Zaaddozen van bloemen, wintervruchten, kale bomen, winterakoniet, bloeiende hazelaar.

  • Overig

Winterzon, rijp, wintersfeer van donkere kleuren en contrasten, zonneharpen, sneeuw, ijshaar, ijsbloemen en andere ijsstructuren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Geef een reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze artikelen vind je vast ook interessant: