Menu

Onderdeel van Pixfactory

Natuurfotografie kalender voor januari

Een nieuw kalenderjaar is aangebroken met nieuwe situaties en nieuwe kansen om te fotograferen. Zoek je inspiratie voor onderwerpen? We helpen je graag met deze kalender.
Zonsopkomst Oisterwijkse vennen
Het is altijd een gok in alle vroegte naar een locatie te gaan om te fotograferen. Maar je dag kan niet meer stuk als je 's-ochtends een dergelijke zonsopkomst mag aanschouwen. Fotograaf: Jody Zweserijn

Vorige maand

In de laatste 2 weken van december zijn we op geweldig mooie ochtenden getrakteerd: rijp, mist, kleuren en alle variaties hierbinnen. Hoewel het al een aantal nachten behoorlijk gevroren heeft, blijft het qua winter bij deze speldenprikjes. Hopelijk komt in het nieuwe jaar snel een weersomslag en kunnen we ook nog genieten van een besneeuwd landschap.

Deze maand

Het lijkt erop dat in de eerste helft van januari de temperatuur niet meer onder het vriespunt komt. Geen sneeuw even, dus. Aan de andere kant komt door de relatieve warmte de natuur eerder op gang. In dat geval is er dikke kans dat we eind januari al weer de eerste sneeuwklokjes kunnen fotograferen. Afwachten maar. De tijd zal het leren.

De natuurfotografie kalender voor januari

  • Insecten

Roesje, winterjuffer, springstaartje, bevroren spinnenweb.

  • Zoogdieren

Vechtende vossen door paartijd, zwijnen, grijze zeehond, edelhert, grote grazers, ree

  • Vogels

Dodaar, nonnetje, watersnip, houtsnip, bokje, smient, buizerd, kruisbek, spreeuwenzwerm, klapekster, baardmannetje.

  • Paddenstoelen en mossen

Duinsterretjesmosschijfje, trechterzwam, korstmossen, parapluutjesmos, ruig haarmos, rode kelkzwam, rood bekermos, geweizwammetje, gele trilzwam, mosklokje, oorzwammetje.

  • Bomen, planten, bloemen

Sneeuwklokje, gekleurde sporenkapsels, zaaddozen van bloemen, wintervruchten, kale bomen, winterakoniet, bloeiende hazelaar.

  • Overig

Hoog water in uiterwaarden, Noorderlicht, winterzon, rijp, wintersfeer van donkere kleuren en contrasten, zonneharpen, sneeuw, ijshaar, ijsbloemen en andere ijsstructuren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Geef een reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze artikelen vind je vast ook interessant: