Menu

Onderdeel van Pixfactory

Natuurfotografie kalender voor juni

De natuurfotografie kalender is geactualiseerd voor de maand juni. De kalender staat ook deze maand weer boordevol onderwerpen en links naar tutorials, making of's en achtergrondinformatie. Je kunt beginnen met foto-uitjes plannen!
Eendagsvliegen Bob Luijks
Het einde van de dag van de eendagsvlieg. Het waren 24 fantástische uren.... Fotograaf: Bob Luijks

Vorige maand

Hoewel mei relatief rustig weer heeft laten zien, begon de maand met sneeuw en vorst. In het zuiden van Nederland, maar vooral in de Hoge Venen en de Eifel. Wie in de sneeuw wilde fotograferen moest heel vroeg zijn, want deze verdween al snel weer als sneeuw voor de zon. Inmiddels zijn de orchideeën, klaprozen en andere akkerbloemen de grond uit geknald. En laten jonge dieren zich steeds vaker zien. Veel natuurfotografen hebben zich hiermee al uitstekend vermaakt. Mei kende ook veel dagen met ochtendmist.

Deze maand

De meteorologische zomer is op 1 juni begonnen en loopt tot eind augustus. Dit zijn namelijk gemiddeld de meest zomerse maanden. En ja hoor, 2 juni meteen 30 graden. De astronomische zomer begint op 21 juni. Dit is tevens de langste dag van het jaar.

Opstaan om bij zonsopkomst te fotograferen is op dit moment een ware beproeving, De zon komt op tussen 5.15 uur en 5.30 uur. Met reistijd naar je gekozen locatie en wat speling in de tijd tot zonsopkomst sta je al gauw tussen 3 en 4 ‘s-ochtends naast je bed. Maar oh, wat is er rond dit tijdstip prachtig licht. Fotograferen bij zonsondergang is overigens ook een optie.

Qua weer is het ook deze maand afwachten wat gaat komen. Maar in ieder geval staan hieronder een heleboel redenen om voor de maand juni foto-uitjes in te plannen.

De natuurfotografiekalender voor juni

  • Insecten

Vuurvliegjes, vliegend hert, libellen, ringoogparelmoervlinder (Ardennen), sprinkhanen, eendagsvlieg.

  • Reptielen en amfibieën

Boomkikker.

  • Vogels

Zwarte stern, kokmeeuw, jonge steenuil, jonge bosuil, jonge kerkuil, ijsvogel.

  • Zoogdieren

Jonge dieren in het algemeen, das, vos, bever, vleermuis.

  • Bomen, bloemen en planten

Orchideeën, akkerkruiden zoals klaproos, korenbloem en bolderik, margriet en kamille, waterlelie, krabbenscheer.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Geef een reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze artikelen vind je vast ook interessant: