Menu

Onderdeel van Pixfactory

Ronald Krieger in Beeld

Ronald Krieger is net 50 jaar geworden, getrouwd met Bianca en vader van drie dochters, waarvan er twee reeds getrouwd zijn en trotse opa van een prachtige kleindochter.
Vogelbekdier Queensland Australië
Vogelbekdier Queensland Australië Fotograaf: Ronald Krieger

Wie is Ronald Krieger?

Ronald KriegerSinds 1988 is hij directeur/eigenaar van Benova Winkel & Interieurbouw te Lunteren. Verder is Ronald al enige jaren voorzitter van de – naar eigen zeggen- ‘mooiste fotoclub van Nederland’, VNF-Apeldoorn. Een club met enthousiaste leden die hun passie hebben gevonden in de natuurfotografie.

Van vis naar foto

Rond 2009 verruilde hij zijn hengel voor een camera. Dit begon na een periode van overspannenheid, waarin hij geen rust en tijd kon vinden om met de hengel aan de slag te gaan. Fotograferen deed hij daarvoor ook wel, maar meer op vakanties en rondom het huis.
In die tijd begon het vastleggen van vogels en ging hij achter elke melding van een waarneming aan die maar een beetje bijzonder was. Omdat Ronald voor zijn werk de hele dag in Nederland onderweg was naar klanten, nam hij altijd zijn camera mee. Nu fotografeert hij hoofdzakelijk nog tijdens vakantiereizen in het buitenland om te ontsnappen aan het drukke zakenleven.


Avonturen beleven

Soms zou je bijna denken dat alles in de natuur al wel genoeg gefotografeerd is. Elk landschap, elk natuurverschijnsel, elk dier is al wel talloze keren vereeuwigd. Maar een vogelbekdierfotohype heb ik tot op heden nog niet gesignaleerd en ik was dan ook blij verrast dit bijzondere dier op de foto te zien. Het geeft ook aan waar fotografie, naast mooie plaatjes maken om draait; om het meemaken van bijzondere avonturen. En dit kan in den verre of in je eigen achtertuin. Wondertjes zijn overal.

Visuele herinneringen

Ronald zoekt ze zelf het liefst op reis en dat reizen hem smaakt dat zie je terug in zijn foto’s. Heerlijke landschappen, schitterend gekleurde vogels, stoere én schattige wilde dieren…. Beelden die getuigen van vele prachtige expedities. Maar dat vogelbekdier, dat blijft mijn aandacht trekken…dat ze zo iets máken! En wat een feest moet dat zijn geweest om dat tegen te komen. Ook al is het gras verderop dan niet groener, het is soms wel verrassend anders… Geniet hier van de visuele herinneringen aan Ronalds belevenissen.

Apparatuur

Ik fotografeer al heel lang met Canon. Ooit ben ik begonnen met de EOS 300, maar inmiddels in het bezit van een 1DX2 met daarbij een ruime sortering lenzen van 16 t/m 600 mm. Verder heb ik een goede drone en deze gaat ook zoveel mogelijk mee op reis.

Portfolio

Leeuw Zuid-Afrika
Leeuw Zuid-Afrika Fotograaf: Ronald Krieger

“Van jongs af aan ben ik geïnteresseerd in de natuur, met name in alles wat langs, op en onder water leeft. Daarbij was ik vroeger voornamelijk te vinden als visser langs de waterkant. Het hele jaar door en bijna elk weekend en zomerse avond gooide ik een hengel uit. Maar ook sporten rondom het water deed ik graag, van marathonzwemmen, schoonspringen tot zwemles geven aan kinderen bij de Reddingsbrigade te Naarden.”

Lilac-breasted Roller Krugerpark Zuid-Afrika
Lilac-breasted Roller Krugerpark Zuid-Afrika Fotograaf: Ronald Krieger
Hamnøy Noorwegen
Hamnøy Noorwegen Fotograaf: Ronald Krieger

“Voordat ik op reis ga, ben ik weken bezig om een planning te maken en om uit te zoeken waar ik wat kan vinden. Ik wil meer weten over de leefgebieden van bepaalde vogels en andere dieren en ook over de landschappen. Iets wat ik trouwens steeds leuker vind om te doen. Dit geeft ook betere foto’s, zeker als ik het vergelijk met tien jaar terug.”

The twelve apostles Victoria Australië
The twelve apostles Victoria Australië Fotograaf: Ronald Krieger
White-tailed Eagle Noorwegen
White-tailed Eagle Noorwegen Fotograaf: Ronald Krieger
Jachtluipaard Krugerpark Zuid-Afrika
Jachtluipaard Krugerpark Zuid-Afrika Fotograaf: Ronald Krieger

“Het fotograferen is voor mij een fijne uitlaatklep en het geeft me veel rust om in de natuur te zijn. En dan het liefst in landen zoals Costa Rica, Zuid-Afrika en recentelijk Australië. Deze landen heb ik al meerdere keren bezocht. Op mijn verlanglijst staan nog veel landen of gebieden maar Ecuador, de Zuidpool en Tasmanië staan daarin wel erg hoog.”

Koala Victoria Australië
Koala Victoria Australië Fotograaf: Ronald Krieger
Noorderlicht Lofoten Noorwegen
Noorderlicht Lofoten Noorwegen Fotograaf: Ronald Krieger

“Tips voor andere fotografen heb ik niet echt, buiten dat ieder vooral moet doen waar die zelf z’n voldoening uit haalt. Maar als ik toch een advies moet geven: een goede voorbereiding is het halve werk wanneer je op reis gaat!”

Olifant Zimanga Zuid-Afrika
Olifant Zimanga Zuid-Afrika Fotograaf: Ronald Krieger
Vogelbekdier Queensland Australië
Vogelbekdier Queensland Australië Fotograaf: Ronald Krieger

Ronald Krieger

3 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Geef een reactie

3 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze artikelen vind je vast ook interessant: