Menu

Onderdeel van Pixfactory

Uitslag Photo Challenge Dauw

Als de zon opkomt en de wereld langzaam ontwaakt zijn veel natuurfotografen al lang op pad. En met goede reden. De vroege ochtend is het allermooiste moment van de dag om te fotograferen. Het mooie licht, het ontbreken van wind en de rust in het veld zijn hierbij belangrijke elementen. Maar één van de belangrijkste elementen om in de vroege ochtend op pad te gaan is de dauw. Wil je een gewoon onderwerp nog net iets extra's geven dan is de dauw het geheime ingrediënt voor jouw fotorecept. In deze Photo Challenge kwamen dan ook honderden voorbeelden voorbij die deze stelling kracht bijzetten. Het was een lastige taak voor de jury.
Winnaar Photo Challenge Dauw
Winnaar Photo Challenge Dauw. Fotograaf: Leo Deknagel

1e prijs en winnaar van de Photo Challenge Dauw: Leo Deknatel

 

Dauw
1e prijs Photo Challenge Dauw. EXIF-informatie: 180mm; 1/6s bij f20; ISO 2500.

Als je deze foto ziet waan je jezelf meteen in het veld op een mistige lenteochtend. De foto heeft een heerlijke zachte sfeer en een geweldige scherpte. Als je ooit denkt dat je een bijzondere soort moet fotograferen om een wedstrijd te winnen. Of dat je een heel creatieve benadering moet zoeken om kans te maken op die eerste prijs. Leo bewijst met deze foto dat schoonheid, eenvoud en sfeer voldoende zijn.

Leo, van harte gefeliciteerd met deze geweldige foto en met het winnen van de Photo Challenge Dauw. Je hebt hiermee de NiSi Close-up Lens NC Kit 77 + NiSi Macro Focusing Rail NM-180 gewonnen. Deze prijs is beschikbaar gesteld door onze sponsor Transcontinenta.

2e prijs van de Photo Challenge Dauw: Wim Vooijs

2e prijs Photo Challenge Dauw. EXIF-informatie: 1/2500s; ISO 200. Fotograaf: Wim Vooijs

In de herfst een Photo Challenge organiseren met het thema dauw, dat is een gegarandeerd recept om doodgegooid te worden met foto’s van parelsnoeren gevormd door spinnenwebben. De meesten zijn dan ook kansloos afgeserveerd in de voorrondes. Om dan met een foto van een bedauwd spinnenweb toch de finales te halen is wel heel erg knap. Toch is het Wim gelukt om een foto te maken waarbij alle andere spinnenwebben verbleekten. De bijzondere vorm van de bokehbubbels en de perfecte compositie maken dit een heel bijzondere foto.

Wim, van harte gefeliciteerd met het winnen van de tweede prijs. Je hebt hiermee een Alu-dibond print van 60x40cm t.w.v. € 50,- gewonnen. Deze prachtige wanddecoratie is ter beschikking gesteld door onze sponsor CEWE.

3e prijs van de Photo Challenge Dauw: Veerle Decocq

Photo challenge 3e prijs winnaar
3e prijs Photo Challenge Dauw. EXIF-informatie: 105mm; 1/200s bij f3.2; ISO 50. Fotograaf: Veerle Decocq

In een explosie van licht zijn nog vaag de omtrekken van een libel zichtbaar. Als beginner leer je altijd dat de ogen het belangrijkste onderdeel van de foto zijn en dat die altijd scherp moeten zijn. Met deze gewaagde compositie en focus bewijs Veerle Decocq allang geen beginner meer te zijn. Dit is een heel bijzondere foto geworden die de derde plaats zeker verdient.

Van harte gefeliciteerd Veerle! Met deze foto heb je het nieuwe Handboek Vogelfotografie gewonnen. Dit boek beschrijft in ruim 300 pagina’s op een gedetailleerde manier alle aspecten die een rol spelen bij het maken geslaagde vogelfoto’s en is beschikbaar gesteld door PiXFACTORY.

Eervolle vermelding van de Photo Challenge Dauw: Rob Blanken

Dauw
Photo Challenge Dauw eervolle vermelding. EXIF-informatie: 180mm; 1/6400s bij f4.2; ISO 640. Fotograaf: Rob Blanken

Eervolle vermelding van de Photo Challenge Dauw: Karin de Jonge

Photo Challenge Dauw eervolle vermelding. EXIF-informatie: 90mm; 1/100s bij f14; ISO 100. Fotograaf: Karin de Jonge

Eervolle vermelding van de Photo Challenge Dauw: Wim Vooijs

Photo Challenge Dauw eervolle vermelding
Photo Challenge Dauw eervolle vermelding. EXIF-informatie: 150mm; 1/125s bij f5.6; ISO 6400. Fotograaf: Wim Vooijs

 

Hieronder nog enkele prachtige inzendingen van de Photo Challenge Dauw:

Eén reactie

  1. Proficiat aan de winnaars!! En ik die dacht dat ik best mooie foto’s maakte. Kan best nog veel bijleren. Persoonlijke voorkeur gaat uit naar 2de, 3de, 5de en 6de foto. Mvg
    I

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Geef een reactie

Eén reactie

  1. Proficiat aan de winnaars!! En ik die dacht dat ik best mooie foto’s maakte. Kan best nog veel bijleren. Persoonlijke voorkeur gaat uit naar 2de, 3de, 5de en 6de foto. Mvg
    I

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze artikelen vind je vast ook interessant: