Menu

Onderdeel van Pixfactory

Welke verrekijker past bij mij?

Bij aanschaf van een verrekijker let je natuurlijk op de kwaliteit van de kijker. De rust die je tijdens het kijken ervaart is belangrijk voor de keuze van je kijker. Maar voor het observeren van vogels heb je een andere kijker nodig dan tijdens het varen op het water. Voor elke activiteit zijn er andere verrekijkers geschikt.
Welke verrekijker past het beste bij jouw wensen?
Welke verrekijker past het beste bij jouw wensen? Fotograaf: Sneha Cecil

Vogelspotten

Vogels met het blote oog goed bekijken is soms best lastig. Een verrekijker helpt je daar goed bij. Voor het vogelspotten kun je het beste een verrekijker met een vergroting van ongeveer 8x gebruiken. Hiermee vergroot je voldoende om de vogel dichtbij te halen en ben je nog stabiel genoeg om ‘m goed te kunnen bekijken. Houdt daarnaast rekening met de omstandigheden waarin je op pad gaat. Ga je ‘s ochtends vroeg of juist ‘s avonds vogels kijken? Kies dan voor een kijker met een hoog schemergetal van ongeveer 18.

Sport, theater en concerten

Zit je bij een concert of in het theater ergens achterin de zaal of sta je bij een sportwedstrijd ver weg van de sporters? Een verrekijker zorgt ervoor dat je de expressie op de gezichten of de sporters wel goed kunt zien. Kies voor een lichte en compacte kijker die je gemakkelijk meeneemt en lang kunt vasthouden. Voor het toneel is een kijker met een vergroting van 4x voldoende. Wil je de beelden nog dichterbij halen, ga dan voor een kijker met 8x vergroting.

Verre reizen en safari

Maak je een verre reis of ga je op safari? Kies dan voor een kijker met een vergroting van 8x of 10x die bij voorkeur tegen stof kan. Hiermee kun je de wilde dieren op grote afstand goed bekijken. Als je ook ‘s avonds of ‘s ochtends vroeg op pad gaat, dan heb je een kijker met een schemergetal van 18 of hoger nodig. Een 8×40 of 8×42 is uitermate geschikt voor een verre reis.

Kijkers voor andere activiteiten

Benieuwd naar waar je op moet letten bij een kijker voor op het water of voor allround? Lees dan alle tips hier.

Neem je nieuwe verrekijker mee voor vogelsafari op Texel

Oog in oog staan met de mooiste vogels? Ga dan mee op vogelsafari op Texel met vogeldeskundige Klaas de Jong. Bij aankoop van een verrekijker vanaf € 1.000,- bij CameraNU.nl krijg je gratis een voucher voor de vogelsafari ter waarde van € 45,-. Als vogelliefhebber is Texel dé plek om je nieuwe kijker echt te gebruiken.

Bekijk alle verrekijkers van CameraNU.nl.

4 reacties

  1. Mijn ervaring bij de verkoop van verrekijkers; Schaf die kijker aan die je wilt betalen en waar je het prettigst door kijkt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Geef een reactie

4 reacties

  1. Mijn ervaring bij de verkoop van verrekijkers; Schaf die kijker aan die je wilt betalen en waar je het prettigst door kijkt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze artikelen vind je vast ook interessant: