Menu

Onderdeel van Pixfactory

Wordt wakker, het water komt

Tot 10 mei 2020 is de tentoonstelling Rijzend water van Kadir van Lohuizen te zien in het Scheepvaartmuseum te Amsterdam. Fotograaf: Kadir van Lohuizen

Nederlands fotojournalist en filmmaker Kadir van Lohuizen bezocht in opdracht van New York Times over de hele wereld plaatsen waar de zeespiegelstijging geen verre toekomst meer is. Hem is gevraagd de onomkeerbare gevolgen van de stijgende waterspiegel in beeld te brengen. Volgens Kadir is de impact enorm, maar hij is verbaasd hoe weinig maatregelen genomen worden en men wil zich al helemaal niet met worst case scenario’s bezighouden. Zo moet rekening gehouden worden dat bij een zeespiegelstijging van 3 meter een flink deel van Nederland zal moeten verhuizen.

Fototentoonstelling

Kadirs zeer confronterende foto’s en films over de stijging van de zeespiegel zijn samengebracht in de tentoonstelling Rijzend Water en tot en met 10 mei 2020 te zien in het Scheepvaartmuseum, Kattenburgerplein 1 te Amsterdam. Kijk voor meer informatie op de website van het museum.

4-delige documentaireserie

In oktober en november jl. is de 4-delige documentaireserie ‘Na ons de Zondvloed’ van Kadir Lohuizen uitgezonden. Heb je deze gemist, dan kun je hier de afleveringen alsnog bekijken.

Geef een reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Wellicht ook interessant voor u