Menu

Onderdeel van Pixfactory

Google lens als geheim wapen bij determinatie

Libel
Als je geen idee hebt welke soort je voor je hebt, kun je vanaf nu deze door de app Google lens op je smartphone laten herkennen. Fotograaf: Jody Zweserijn

Een tijdje terug heeft Google de app Google lens geïntroduceerd. Deze app is heel handig voor de natuurfotograaf die ook graag weet welke soort hij nu precies fotografeert.

Herkenbaar?

Je herkent het misschien wel: je zit in het veld en fotografeert alles wat los en vast zit. Vooral bij insecten en planten wil het nog wel eens voorkomen dat je soorten niet kent. Dat wordt thuis flink uitzoeken via boeken en internet.

Hulp in het veld

Met de app Google lens kan je direct in het veld kijken welke soort je voor je hebt. Je start de app Google op, tikt in de zoekbalk dit icoontje aan , je richt met je smartphone op de plant of het insect en tikt op de zoekknop. Een grote kans dat hij de juiste soort vindt. Soms laat hij 3 soorten zien, maar mijn ervaring is dat de goede soort hier altijd bij zit. Er wordt ook een link bij gegeven waarmee je nóg meer informatie op internet kunt vinden.

De Google app is zowel voor het besturingssysteem Android (6 of hoger) als iOS van Apple beschikbaar.

Geef een reactie

3 reacties

  1. Overigens werkt dit ook thuis met foto’s op je beeldscherm mocht je in het veld niet de kans krijgen omdat het insect wegvliegt of geen tijd hebben of alle soorten niet kunnen onthouden. Ook leuk voor de winteravonden voor de foto’s die je al hebt maar waarvan je de soort niet kent. Vogels en dergelijke die je op deze manier in het veld ook niet kunt determineren kun je dus ook thuis op je beeldscherm laten herkennen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Wellicht ook interessant voor u