Menu

Onderdeel van Pixfactory

Vogelfestival Oostvaardersplassen, voor vogel- en natuurliefhebbers

Edelherten. Fotograaf: Johan van der Wielen

Het Vogelfestival Oostvaardersplassen voor vogel- en natuurliefhebbers vindt dit jaar plaats op zondag 19 september a.s. Op die dag is er van alles te beleven rondom de Oostvaardersplassen in Lelystad.

Ben je geïnteresseerd in de natuur of wil je graag eens een kijkje nemen in de Oostvaardersplassen? Dan is het Vogelfestival echt iets voor jou. Het maakt daarbij niet uit of je een echte natuurliefhebber bent of af en toe in de natuur te vinden bent voor een wandeling. Iedereen, jong en oud, is van harte welkom op het festival. Je kunt bijvoorbeeld deelnemen aan een van de (wandel)excursies in het gebied of een van de vogelkijkhutten bezoeken. En, ook voor kinderen zijn er dit jaar volop activiteiten, zoals het maken van vogelhuisjes en excursies.

De toegang tot het festival is gratis.

Nationaal Park Nieuw Land

De Oostvaardersplassen zijn onderdeel van Nationaal Park Nieuw Land. Het is het grootste, door de mens gemaakte, natuurpark ter wereld. Je bevindt je hier letterlijk op de bodem van de voormalige Zuiderzee. Gebieden als de Oostvaardersplassen, de Lepelaarplassen, het Markermeer en de Marker Wadden zouden nooit hebben bestaan zonder de inpoldering van Flevoland. Dit is het grootste inpolderingstraject ter wereld.

Standhouders

Het Vogelfestival is het event voor vogel- en natuurliefhebbers op een prachtige locatie midden in Nationaal Park Nieuw Land. Je leert tijdens diverse lezingen van alles over de natuur en het gebied. Er zijn marktkramen met uiteenlopende producten voor het volop beleven van de natuur, zoals fotoapparatuur, verrekijkers, telescopen, natuurreizen en natuureducatie. De standhouders kunnen je meer vertellen over hun producten en ervaringen. Ook Natuurfotografie.nl is aanwezig met een stand. Hiernaast zijn lokale verenigingen aanwezig. Zij kunnen je van alles vertellen over de natuur in Flevoland. En, uiteraard zijn ook de boswachters op deze dag aanwezig om vragen te beantwoorden.

Bij de aanwezige horeca kun je genieten van een hapje en een drankje.

Locatie en tijd

Het Vogelfestival Oostvaardersplassen voor vogel- en natuurliefhebbers vindt plaats vanaf 10.00 tot 17.00 uur aan de Kitsweg 1 te Lelystad.

Praktische informatie

In verband met het coronavirus dien je voor toegang te beschikken over een geldig coronatoegangsbewijs, een geldig identiteitsbewijs en een geldig ticket. Een ticket kun je alvast vooraf reserveren via Eventbrite.

Meer informatie over het Vogelfestival is te vinden op: Nationaal Park Nieuw Land.

Geef een reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Wellicht ook interessant voor u