Menu

Onderdeel van Pixfactory

Vogelhutten, een goede kans op mooie plaatjes

Sperwer
Vanuit vogelhutten heb je een grotere kans om mooie vogelfoto’s te maken. Fotograaf: Jody Zweserijn

Vogelhutten heb je in allerlei vormen en maten. Maar ze hebben allemaal dezelfde overeenkomst: ze bieden extra mogelijkheden om mooie foto’s te maken. Daarbij heb je minder risico dat je het natuurlijke gedrag van de vogels verstoort of dat je ze verjaagt.
Als we het over bestaande vogelhutten hebben, heb je deze grof gezegd in twee soorten: publieke vogelhutten en -schermen en commerciële vogelhutten. De publieke hutten zijn er in groten getale en gratis. Wel zijn ze meer gericht op observatie dan op fotografie. De vogels kunnen ver weg zitten en het kan er druk zijn met andere vogelaars en fotografen. Commerciële vogelhutten zijn meestal vooral ingericht voor fotografen. Hier kun je prima uit de voeten met een zoomlens tot 400 mm. Maar je moet wel voor de hut betalen. De bedragen kunnen uiteen lopen van 40,- tot 100,- euro per dag. Maar dan heb je deze dag wel exclusief gebruik van de hut. De omgeving rond de hut is vaak heel mooi afgestemd op het soort vogels die er komen. En de hut zelf kan uitgerust zijn met stoelen, solide mogelijkheden om je camera te plaatsen en zelfs een kachel, zodat je er het hele jaar door kunt fotograferen.

Hier vind je een overzicht van de publieke vogelhutten en -schermen in Nederland.
Google op de trefwoordcombinatie “vogel fotografie hutten”, en je krijgt een overzicht te zien van commerciële vogelhutten.

Geef een reactie

Eén reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Wellicht ook interessant voor u